Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

GP-MALENOVICE-2023

 

První Grand prix žáků se uskutečnilo v sobotu 13.1. v Malenovicích. Ze Vsetína vyrazila naše výprava devíti hráčů, jednoho trenéra a početného rodičovského doprovodu od oblíbeného shromaždiště u Penny již v 7:50. Po příjezdu ke škole v Malenovicích si trenér posteskl: "děti, není to nesmysl v sobotu do školy?". Byl však umlčen netrpělivými hráči, kteří se těšili na šachové bitvy.

 

A kdože nás reprezentoval? V nejméně obsazené kategorii U14 (33 hráčů) to byli Jakub Klimeš, David Skula a Jan Změlík. V docela početně obsazené kategorii U12 (44 hráčů) to byli Gabriela Zádrapová, Vojtěch Běťák, Tomáš Hruška, Matěj Lorenc, Petr Obadal a Petr Vašek. V námi neobsazené kategorii U10 hrálo 46 hráčů. Když sečteme počty hráčů, přidáme organizátory a rozhodčí z Malenovic pod vedením nestárnoucího Josefa Tomka, přidáme trenéry a pochopitelně nezapomeneme na početnou skupinu rodičů, tak se dostáváme téměř ke dvoustovce lidí. Ano, opravdu tolik nás bylo k vidění v jídelně malenovické školy.

 

Jak to nakonec celé dopadlo? Bez medaile se domů nevracíme. Byla bronzová a získala ji v kategorii D12 Gábina Zádrapová. Výborný výkon podla v kategorii U14 David Skula, pro kterého to byl "křest ohněm". David obsadil krásné 10. místo a nebýt proher v posledních dvou kolech mohl pomýšlet na madaili! Pěkný výkon podal Matěj Lorenc, ale rovněž se přesvědčil o nástrahách švýcarského systému. Matěj prohrál dokonce poslední tři partie! A co ostatní? Nikdo vyloženě nezklamal. Všichni statečně bojovali a nějaké bodíky urvali. Na výkony dohlížel přísný trenér Honza Bosák, který na místě některé chyby ukázal. Ale popravdě, nebylo třeba chyby vysvětlovat, bylo potřeba hráče povzbuzovat. O to se starali především rodiče a děti si k nim pro útěchu rády přišly.

 

Rodičům je třeba poděkovat za bezpečnou dopravu tam i zpět. Odměnou jim byly výkony dětí a také nákupy ve zlínských obchodních domech.

 

Děkuji všem za hezky strávenou sobotu, výsledky naleznete na chess-results a prokliku na kategorie U12 a U14.

 

Honza

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

2
14.1.2024 11:10:25 - Matyáš
Nepatří to k tomuto článku, ale kdyby náhodou někdo chtěl sledovat online zápas vsetínského áčka, tak může na stránkách BŠŠ (chessfm cz - odkaz mi nejde vložit).
 

1
14.1.2024 11:04:49 - Matyáš
Solidní a nadějné výkony. A zejména mnoho nabytých zkušeností, to je hlavní.
 

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk