Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

MCR-JUNIORI-2023

 

Z MČR mládeže 2023 v rapidu vezeme 2., 7. a 17. místo


O mistry ČR v rapidu mládeže se letos bojovalo v krkonošském Harrachově v hotelu Fit Fun. Žákovské kategorie do 14 let se hrály o víkendu 9. a 10. září, junioři do 20 let pak o 14 dní později 23. a 24 září. Oba přebory pořádal tým Šachové školy pat a mat pod vedením Romana Burdy. Všechny kategorie hrály 9 kol tempem 20 min + přídavek 5 vteřin za tah.

 

Do žákovského mistrovství se museli hráči probojovat přes kvalifikačních turnaje, každá z kategorií (D10, H10, D12, H12, D14 a H14) hrála svůj oddělený turnaj. Náš klub měl svou zástupkyni mezi dívkami do 10 let (D10). Gabriela Zádrapová obsadila mezi 28 účastnicemi pěkné 7. místo. Zvítězila Barbora Tykalová z Klatov. Amálie Zádrapová se zúčastnila doprovodného openu. Ten jí moc nevyšel, oproti nasazení si pohoršila a skončila 13. mezi 42 účastníky.

 

Obě děvčata si o 14 dní později zahrála i na „juniorkách". Tentokrát se k nim přidal i bratranec Jakub. Juniorské mistrovství se, na rozdíl od žákovského, hrálo jako open, tedy bez kvalifikací. Rozdíl byl i v hracím systému, kdy všechny kategorie (D16, H16, D18, H18, D20 a H20) hrály společně v turnaji o 68 účastnících. Každá kategorie se, pochopitelně, vyhlašovala zvlášť.

 

Amálie zabojovala a mezi dívkami do 16 let obsadila za vítěznou Emmou Dobsou z Prahy pěkné 2. (celkově 31.) místo. Amálie hrála nebojácně, občas vystoupala i na přední šachovnice a na svých soupeřích, kdy všichni to byli starší a výše nasazení kluci, vybojovala 50% bodů. Připsala 63 bodů do ratingu.

 

Statečně bojovala i Gabriela. Skončila sice s 1 bodem poslední, ale svých mnohem zkušenějších soupeřů se nebála a některými dokázala i dlouho držet krok. Tady musím napsat, že tatínek a trenér ji radil nehrát, ale chtěla si těžký turnaj zkusit. Věřím proto, že zkušenosti jistě v budoucnu zúročí.

 

Velmi dobře zahrál v kategorii do 18 let Jakub. Ač nasazený jako startovní číslo 32 skončil celkově na 23. místě, což v kategorii chlapců do 18 let znamenalo 17. příčku. I když někteří naši nejlepší junioři na turnaji chyběli, považuji to za pěkný výkon. Zvláště uvážíme-li, že se Jakub začal šachu věnovat o několik let později než většina současné republikové špičky. Zvítězil Daniel Pražák z Říčan.

 

- výsledky žákovského mistrovství

- výsledky juniorského mistrovství

 

mčr1

 

mčr2

 

mčr3

 

mčr4

 

mčr5

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk