Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-MLADEZE-2023

 

KP družstev mládeže zahájen na Vsetíně

 

V sobotu 14. ledna odstartoval prvními čtyřmi koly krajský přebor pětičlenných družstev mládeže. Šachisté se na úvod potkali na Vsetíně, v jídelně Základní školy Integra. Do soutěže nastoupilo deset družstev, proto se hraje švýcarským systémem na sedm kol. Díky tempu hry 2 krát 30 minut plus 30 vteřin za každý tah bude možno jednotlivé výsledky započítávat na ELO koeficient pro praktický šach.

 

První sraz proběhl bez jakýchkoliv rušivých momentů. Navíc jsme mysleli i na to, aby také náhradníci, které jsme přizvali a k nimž se přidalo i několik hráčů Ústí a Zlína, dostali prostor k sehrání přátelských duelů na pomyslné šesté šachovnici. Druhý sraz, kde bude na pořadu páté až sedmé kolo, se uskuteční v sobotu 15. dubna pravděpodobně v Boršicích. Šachový klub Vsetín postavil do soutěže dvě družstva, áčko s cílem a myšlenkou pokusit se vybojovat postup do 1. ligy mládeže, béčko s cílem a myšlenkou získávat další zkušenosti s praktickou hrou a se zapisováním utkání do partiářů.

 

Naši borci vstoupili do soutěže dobře, áčkovému týmu nevyšlo jen utkání se Starým Městem „C", také uchazečem o postup. Celkovou remízu v tomto důležitém duelu nakonec zachraňovali Matyáš Babica a Amálka Zádrapová. Do dubnového trojkola pojede naše družstvo s těžkým úkolem v boji o celkové prvenství. Matěj Kopecký v sobotu dvakrát zvítězil, jednou remizoval a jednou prohrál, Amálka má tři výhry a jednu remízu, Jáchym Štědrý dvě výhry a dvě prohry, Matyáš skvělé čtyři výhry, Štěpán Zádrapa hrál dvě partie, jednu vyhrál a jednu prohrál, Gábi Zádrapová hrála též dvě partie a také jednu vyhrála a jednu prohrála. Přítomen byl i Ondra Kozmík, domluva však zněla, že bude plnit roli nehrajícího náhradníka hrajícího přátelská utkání s náhradníky z jiných družstev.

 

Za tým bé usedli k šachovnicím čtyřikrát Pavel Ptáček a Metod Fiľo, jednou zvítězili, třikrát prohráli, Zdeněk Píštěk ze čtyř partií dvakrát zvítězil a dvakrát prohrál. Matěj Lorenc, Kuba Klimeš a Honza Změlík nastoupili dvakrát, jednou vyhráli a jednou prohráli, Lukáš Ptáček hrál dvě partie, bohužel v obou prohrál.

 

Fotogalerii z prvního čtyřkola můžete zhlédnout ZDE, výsledky jednotlivých utkání můžete zkoumat ve zprávě ZDE, případné podrobnosti včetně soupisek můžete studovat v chess-results ZDE.

 

Josef Kovařík

 

kp-2023-1

 

kp-2023-2

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk