Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

MCR-BLESK-2022

 

Valašská stopa na Mistrovství ČR v bleskovém šachu 2022

 

Nejenom fotbalem mohl být tyto dny člověk živ (vivat 3. Chorvatsko, 2. Francie a 1. Argentina!) Poslední předvánoční prodloužený víkend byl svátkem i z pohledu českých a vsetínských šachistů. Předně David Navara v pátek vybojoval v polských Katovicích pro české barvy evropské zlato v bleskovém šampionátu a v neděli přidal i stříbro v rapidu (velká gratulace Davidovi!) Vedle toho - to už ten vsetínský pohled - přivezlo v neděli „áčko" výhru 5:3 z Kopřivnice a „béčko" přidalo remízu 4:4 s Brumovem-Bylnicí. Poděkování všem, kdož se o uskutečnění zápasů zasloužili, zejména kapitánům, a gratulace všem, kdož bodovali.

 

Dalším šachovým svátkem uplynulého víkendu byla výprava čtyř hráčů našeho klubu na domácí šampionát v bleskovém šachu. Proběhl v sobotu 17.12. v pražském Kongresovém centru, pod pořadatelskou taktovkou Šachového svazu ČR. Matěj Kopecký vyrazil po své linii se svými šachovými přáteli a trojice Zádrapových - Jakub, Amálie a Radek, se svými rodinami. Zádrapovi jsme akci pojali hybridně: šachově-kulturně-vánočně. Aby nešachové části rodin mohly zakusit něco z atmosféry vrcholné šachově-společenské akce (např. někteří šachisté nastoupili v oblecích s motýlky, šachisty v šatech či kostýmcích; akci snímala ČT) a hlavně abychom si užili vzácné společné chvíle v předvánoční Praze. V pátek jsme stihli „Prodanku" v „Národním" (bráno doslova vlastně nestihli, první árie nám díky zpoždění vlaku unikly), v sobotu večer si prošli vánočně načinčanou, mrazivou a sněhem pokrytou Prahu a v neděli obdivovali nádherně opravené interiéry Národního muzea a jeho úžasné sbírky a výstavy.

 

Kulturu jsem probral, teď šachy. V ženském turnaji se dařilo Amálce. Mezi 42 účastnicemi skončila na 12. místě se 7,5 body z 13 partií. Nasazená byla jako č. 27. Mezi dorostenkami to znamenalo 2. místo. Vyhrála a svůj první český titul získala WGM Julie Movsesjan s 11,5 b. před WIM Natašou Richterovou (10,5 b.) a WGM Terezou Rodhstein (10 b.).

 

Turnaje Open (muži) se zúčastnilo 260 hráčů. Krom velmistrů a mistrů přijelo vyzkoušet svůj šachový postřeh i nemálo běžných klubových hráčů. Myslím, že všichni byli odměněni příjemnou šachovou atmosférou a pocitem, že byli její součástí. My tři vsetínští navíc i drobným vylepšením svého nasazení. Matěj obsadil 197. místo (6 b., nasazený jako č. 208), Kuba 180. místo (6,5 b., 186. nasazený) a já 110. místo (8 b., 128 nasazený).

 

Radek Zádrapa

 

Výsledky na chess-results

- Open

- Ženy

 

foto mčr22

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

4
20.12.2022 8:48:17 - Jarek
Gratuluji úspěchu jak ve družstvech, tak individuálně.Dobré, že si i Radek zahrál, který většinou dělá doprovod. Tohle byl úspěšný víkend.
 

3
20.12.2022 8:09:16 - Radek
Gábi chtěla. Ale prozatím jsem jí to vymluvil. Musí se toho ještě hodně naučit.
 

2
20.12.2022 7:32:35 - David
Gratuluji Amy k placce. Radku, a Gabi si nechtěla zkusit zahrát?
 

1
19.12.2022 20:57:54 - Matyáš
Vždycky je hezké, když má oddíl zastoupení na mistrovství republiky. A když je to navíc zastoupení úspěšné, jako třeba v případě Amálky, je to úplná fantazie.
 

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk