Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

MMAS-2021

 

Mistrovství Moravy a Slezska mládeže 2021

 

Na scéně je opět Mistrovství Moravy a Slezska mládeže. Poté, co loni závěr turnaje rozehnal koronavirus, se všichni účastníci sjeli opět na tradičním místě, v Koutech nad Desnou. Hotel Dlouhé Stráně se na šest dnů stane šachovou scénou pro veškerou mládež s mateřským oddílem územně spadajícím do lůna Moravy či Slezska.

 

A kdy hráči přistoupí k šachovnicím? Premiéra je naplánovaná na středeční odpoledne 26. října. V nelehké době se mládežníci pokusí odehrát toto podujetí až do posledního kola, které je naplánováno na neděli 31. října. A věřme, že se jim tentokrát podaří odehrát všech devět naplánovaných partií.

 

Celý ansámbl je rozdělen do obvyklých kategorií U16, U14, U12 a U10. U jako unisex, takže chlapci hrají s dívkami dohromady, avšak vyhlášení výsledků proběhne pohlavně odděleně. Minimálně osm nejlepších z každé kategorie si vyslouží angažmá na MČR mládeže 2022.

 

Soubor ŠK Vsetín tvoří čtveřice chlapců, Jakub Zádrapa, Matěj Kopecký, Roman Orság a Jáchym Štědrý. Všichni nastoupí v kategorii U16. Jakub s Matějem jsou nasazeni jako číslo osm a devět a předpokládám, že budou chtít atakovat ještě vyšší příčky. Ve hře je tedy velká šance vybojovat si postup na MČR, popř. i získat nějaký ten cenný kov. Oba borci jsou již v mládežnických kategoriích ostřílení harcovníci, a kdy jindy to předvést, když ne nyní. Roman by mohl vystupovat coby černý kůň turnaje. Vůbec bych se nedivil, kdyby se stal nejlepším skokanem v celkovém pořadí. Viděl jsem ho hrát na Přeboru města Vsetína a přál bych mu, ať doskáče až na mistrovství republiky. Nebude to mít ovšem lehké, konkurence je opravdu veliká. A Jáchym? Ten bude jistě také bojovat.

 

Dívčí část naší výpravy zastupují sestry Zádrapovy, Amálie v kategorii U14, Gabriela se představí v kategorii U10. U Amálky očekávám zisk nějaké medaile. Ostatně, svoji šachovou kvalitu potvrdila na nedávném MČR mládeže v rapid šachu, kdy se mezi dívkami do dvanácti let stala mistryní republiky. Její mladší sestra Gabriela startuje na podobném turnaji poprvé, jede sbírat své první větší šachové zkušenosti. Jako poslední nasazená určitě zklamat nemůže, může nás, a možná i sebe, jenom mile překvapit v konečném pořadí. Snad jí turnaj vyjde a bude ji to motivovat do dalšího účinkování v našem šachovém souboru.

 

Celá šestice Šachového klubu Vsetín bude nastupovat a hrát pod režijní taktovkou Radka Zádrapy.

 

Odkazy:

startovní listiny a výsledky

on-line přenos

U16 šachovnice 1-20
U16 šachovnice 21-31
U10
U12
U14

stránky pořadatelů

-

mmas1    mms2    mmas3

 

mmas4

 

mmas5

-


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

2

28.10.2021 13:41:35 - David
Od 15:00 bude hrát Kuba na první desce s lídrem turnaje, který ve třetím kole porazil Matěje.

 

1

28.10.2021 0:20:09 - Radek Zádrapa
Amálka musela z turnaje bohužel odstoupit. Důvodem je covid-karanténa třídy po pozitivitě jednoho ze spolužáků.

 

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk