Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

JUNIORI-2018

 

Krajská výprava na MČR juniorek a Polofinále MČR juniorů

 

Týden od soboty 10. listopadu do soboty 17. listopadu bude ve Špindlerově Mlýně patřit Mistrovství ČR juniorek a Polofinále MČR juniorů. Na tuto vrcholnou akci hráčů do 20 let vysílá Šachový svaz Zlínského kraje tradiční krajskou výpravu, o které vás budeme průběžně informovat v tomto článku.

 

Hrají se dva turnaje - zvlášť MČR juniorek, na kterém budou nejlepší hráčky do 20 let bojovat o republikové cenné kovy i o možnost účasti na Mistrovstvích světa a Evropy. A zvlášť Polofinále Mistrovství ČR juniorů, z něhož ti nejlepší postoupí do uzavřeného finálového turnaje 12 hráčů, který se uskuteční v březnu příštího roku v Koutech nad Desnou společně s MČR mládeže.

 

Hraje se tempem 90 minut na 40 tahů + 15 minut do konce +30 sekund za každý provedený tah, švýcarským systémem na 9 kol. V každém turnaji se vyhlašují zvlášť kategorie do 20 a do 18 let.

 

V letošní krajské výpravě bude pětice hráčů:

Mistrovství ČR juniorek: Adéla Bierská, Nela Otáhalová, Marie Vaňková
Polofinále Mistrovství ČR juniorů: Kryštof Mikuláš Trávníček, Jakub Ryšánek
Trenérské zajištění: Martin Beil

 

Další dva hráči ze Starého Města (Martin Húsek, Alexandr Skalský) se letos turnaje juniorů účastní mimo rámec krajské výpravy. A Eliška Vavřínková, hájící letos barvy Starého Města, se mimo rámec krajské výpravy účastní turnaje juniorek. Po loňské obrovské krajské výpravě, kdy na jediného trenéra připadlo 9 hráčů najednou (viz článek o loňském Mistrovství), tak letos vychází na trenéra standardnější počet 5 šachistů. Letos máme v krajské výpravě několik juniorských nováčků (Kuba Ryšánek, Nela Otáhalová či medailistka z březnového MČR mládeže do 12 let Maruška Vaňková). Pro ně bude turnaj velká příležitost hodně se naučit a poměřit síly se staršími a zkušenějšími hráči. Zkušenější dvojice Adéla Bierská, Mikuláš Trávníček může mít v turnaji vyšší výsledkové ambice.

 

Juniorské Mistrovství se původně mělo konat v Kovářské (okres Chomutov, u hranic s Německem), ale měsíc a něco před akcí došlo k nucenému přesunutí akce do Špindlerova Mlýna. Místo turnaje bude myslím si neméně důstojné, ale klíčové bude především dění na šachovnicích. Nejen v turnajových partiích, ale i v přípravách na partie a v rozborech, kdy mají mladí hráči možnost dozvědět se o šachu mnohem více a výrazně se posunout. Do Špindlerova Mlýna tedy jedeme nejen reprezentovat náš kraj a své oddíly, ale taktéž se v těžké republikové konkurenci učit a šachově růst.

 

V rámci krajské výpravy mají hráči jako obvykle kompletní trenérské zajištění (přípravy na partie, rozbory partií, zhodnocení partií i celého turnaje), zajištění turnajového režimu a volného času v průběhu turnaje, zajištění dopravy. Do tohoto článku se průběžně budeme snažit doplňovat informace o aktuálním dění. Nejčastěji do komentářů pod článkem, možná vyjde čas na drobné aktualizace celého článku.

 

Odkazy:
- Propozice turnaje
- Propozice krajské výpravy
- Oficiální rozcestník turnaje juniorů
- Průběžné výsledky turnaje juniorů
- Oficiální rozcestník turnaje juniorek 
- Průběžné výsledky turnaje juniorek

- On-line (junioři)
- On-line (juniorky)
- Web pořadatele

-

 

 Partie:

 

 

Martin Beil

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk