Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-BEZMEROV-2018

 

Z Bezměrova bronz pro družstvo mladších žáků

 

Devatenáct šachistů a deset fanynek a fanoušků z řad dospělých, zejména tedy rodičů. To bylo složení sobotní výpravy do Bezměrova na krajský přebor družstev mladších žáků. Šesti vozy (každý šofér volil vlastní cestu, a že jich do Bezměrova je) jsme vyrazili do docela mrazivého počasí. Motory fungovaly, šoféři byli spolehliví, potkali jsme se v Bezměrově u kulturáku.

 

V krátkém brífingu jsme si ujasnili složení družstev, řekli si nejdůležitější informace k pravidlům a roli kapitánů týmů. Áčko jsme postavili tak, aby mělo případně šanci a cíl bojovat o medaili, béčko a céčko si přijelo zejména šachově užít sobotu. A s týmem našich fanynek a fanoušků to bylo fakt příjemné.

 

Kapitán Radek Zádrapa měl k dispozici sestavu Patrik Řezníček, Matěj Kopecký, Jakub Zádrapa, Lubomír Hlouch, Amálie Zádrapová, Liliana Strkáčová a také výhled na sedm silných soupeřů. To se potvrdilo, protože áčko opravdu bojovalo na čele - a čtyřikrát vítězně. K tomu jedna remíza a dvě prohry. Bohužel ta druhá, v sedmém kole, byla osudová, neboť s našimi kamarády ze Sokola Ústí, kteří nás připravili o druhé místo a postup na mistrovství republiky. No co, bronzové medaile byly parádní!

 

Béčko a céčko mělo sestavy poskládané na základě rodinných vazeb a také spolužáckých gangů. Kapitán béčka Josef Kovařík měl k dispozici sedmičku hráčů, které bylo třeba točit na šesti šachovnicích, Romana Orsága, Lukáše Obra, Jáchyma Štědrého, Michala Řezníčka, Matyáše Babicu, Beátu Orságovou a Štěpána Klimeše. Od začátku bylo jasné, že to bude těžký turnaj a veliké zkušenosti z partií se silnými soupeři. Nakonec jsme nebyli poslední, třinácté místo ze šestnácti potěšilo.

 

Kapitánem céčka byl Mirek Zajíček a k dispozici měl šestici Matyáš Zajíček, Metoděj Chrobák, Lukáš Krampota, Pavel Ptáček, Eliška Zajíčková a Anička Chrobáková. Céčko hrálo moc hezky, pohybovalo se převážně na stolech uprostřed sálu a skončilo v horní polovině konečné tabulky, na osmém místě.

 

Chtěl bych vyzdvihnout některé výborné individuální výsledky. Luboš Hlouch na čtvrté desce áčka uhrál 6 ze sedmi bodů, stejně tak Pavel Ptáček na čtvrté desce céčka. Úplně nejvíc získala Beáta Orságová na posledních deskách béčka - 6,5 bodu. Nicméně musím také zmínit velmi těžkou pozici lídrů družstev. Patrik Řezníček s těmi největšími mistry šachu, co se v sálu nalézali, dokázal uhrát na první desce áčka 2 body. Roman Orság jako jednička béčka 3 body ze šesti partií a Matyáš Zajíček jako jednička céčka 2 body.

 

Věřím, že si každý účastník sobotu v Bezměrově užil. Naprosto výborný byl štáb našich fanynek a fanoušků. Díky za to. Kompletní statistiky můžete studovat v chess-results ZDE, fotoalbum k prohlídnutí visí ZDE.

 

Josef Kovařík

 

kp mládeže bezměrov 2018

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk