Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KRAJ-FINALE-SKOL-2018

 

Hráli jsme krajské finále škol

 

V pátek 9. února bylo krajské šachové finále školních družstev. Reprezentovali jsme ZŠ Integra Vsetín. Až ve Zlíně. Někteří hráči byli smutní, protože všem pan učitel z bezpečnostních důvodů odebral mobily. Jeden nejmenovaný hráč doslova zaúpěl, když jsem mu oznámil, že tu je taky navíc wifi zdarma :-) (Naše sestava: 1. Lubomír Hlouch, 2. Pavel Ptáček, 3. Lukáš Krampota, 4. Matyáš Zajíček.)

 

Nakonec jsme ve zdraví dojeli do Zlína. Potom jsme šli pár minut pěšky a byli jsme na místě. Chvíli jsme se rozehrávali, když v tom jsme uslyšeli autoritativní hlas pana učitele, který oznamoval, že si máme sednout ke stolům, kde je na lístečku napsané jméno naší školy. Kromě nás tu bylo ještě dalších sedm družstev z I. stupně.

 

Naše první utkání bylo celkem vyrovnané, ale i tak těžké. Hráli jsme s týmem z Ústí (tedy vlastně ze ZŠ Valašské Polanky). Skončilo to 2:2. Druhé kolo bylo o poznání lepší. Se ZŠ Zlín-Podhoří 3:1 pro nás. Třetí kolo - to samé, porazili jsme ZŠ Holešov 3:1. Čtvrté kolo se nám se ZŠ Staré Město moc nevydařilo, jen Matyášovi se podařilo bezstarostně vyhrát. Páté kolo bylo zase lepší, se ZŠ Slovan Kroměříž 3:1 pro nás, zase se nám začalo dařit. Zato šesté kolo jsme prohráli (ZŠ Malenovice) 0:4. No co, soupeři byli silní.

 

Sedmé kolo (proti ZŠ Mařatice), to byl boj. Pavel získal dámu a vypadalo to, že vyhraje. Já držel remízovou pozici. Jak se dařilo Lukášovi, to nevím, nicméně Matyáš začal skórovat a vyhrál. Nešťastník Pavel však přehlédl hrozbu matu a prohrál. Lukáš po velkém boji vzápětí taky. A já jsem zjistil, že můj soupeř a jeho aktivní král v centru jsou na mě moc silní a po pár minutách jsem to taky projel :-( Takže nakonec 1:3. No jo, vždycky se nedaří. Nakonec jsme skončili pátí z osmi. Což není vůbec špatné.

 

Každý jsme si něco odnesli. Matyáš ode mě dostal sušenku navíc, protože uhrál šest bodů, Lukáš si odnesl dobrý pocit, protože uhrál 4 body a to je na 3. šachovnici celkem dobré. Já si odnesl spoustu zkušeností, protože na 1. šachovnici koneckonců hrají ti nejlepší hráči.

 

A Pavel si domů odnesl titul král všech dam.... :-) Ano, uznejme si to, byl to opravdu suprový zážitek! A ještě s námi byl ve Zlíně i šachový trenér Pavel Mladý, který mi vždycky k partii, co jsem odehrál, něco řekl, nějak mě poučil, a to mi vždycky přišlo vhod. Děkuji!

 

Výsledkové podrobnosti jsou na chess-results a fotogalerie ZDE.

 

Lubomír Hlouch :-)

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk