Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-MLADEZE-ST-2018

 

Na lovu nadějí a kanárů

 

20. ledna 2018 v 7:30 se scházíme na místě tradičního srazu u Penny s našimi žákovskými týmy B a C. Čeká nás druhé ze tří trojkol Krajského přeboru starších žáků. Souběh s účinkováním týmu A v 1. lize trochu zamíchal našimi sestavami. Podobné starosti budou mít ale i někteří naši soupeři a tak není důvod ke skleslosti. Za pár minut vyrážejí tři auta plně naložená šachisty směr Staré Město. Čtvrté pak vypomůže s návratem. Ochotní rodičové díky!

 

Na většinu hráčů dnes čekají tři partie s šedesáti minutami pro každého, bez přídavku, se zápisem. Docela záběr, zvláště pro ty mladší, až šest hodin těžké duševní práce. Je pravda, že někdo to zvládl suma sumárum pohodlně do hodinky. S ušetřeným časem pak mnohým ochotně vypomohl telefon.

 

Céčko, dnes v sestavě Jakub Zádrapa, Radek Jurča, Lubomír Hlouch, Pavel Ptáček, Tomáš Hurtík a Amálie Zádrapová (Jakub, Pavel a Tomáš se střídali, každý odehrál po dvou partiích), má za úkol usilovat o dobré umístění a, to jen tak mimochodem, pomáhat béčku porážením konkurentů :). Pokud by samo sahalo po nejvyšších metách, vůbec bych se nezlobil. Dokonce myslím, že bych radostí snědl svůj klobouk. Nebude toho však třeba. Krásný výsledek z Karolinky při minulém trojkole, kdy C prohrálo jen s B a zbylá dvě utkání vyhrálo, se bohužel neopakoval. Soupeři byli dnes příliš silní. Dva průběžně vedoucí týmy soutěže, Malenovice A a Postoupky nám nadělily kanára a ani Slavičínu jsme více než 1,5 bodu nedokázali sebrat. Ztracených bodů je samozřejmě líto, šachista se ale časem naučí prohry přijímat. Nad čím si ale kapitán vždycky popláče, a trenér s bolestí zpytuje svědomí, jsou hrubé chyby, jednotahová přehlédnutí. Dnes jsme si jich s céčkem nadužili. Některá byla obzvlášť bolavá, např. nastavené dámy v prvních minutách hry. Au-au-au! Nu což, kdo chce, může se z chyb poučit (trenér se o to určitě pokusí). Na druhou stranu musím vyzvednout přístup Luboše a Kuby. Jejich partie byly dlouhé, vynalézavé, bojovné. Po dnešku drží céčko 8. místo.

 

Béčko, dnes reprezentované Patrikem Řezníčkem, Gabrielem Kamasem, Matějem Kopeckým, Adamem Kocůrkem a Tomášem Budíkem, má za úkol bojovat o postup a pokusit se podržet tak Vsetínu 1. ligu pro případ, kdyby ji áčko ztratilo (zprávu o dnešních dvou úspěšných krocích k záchraně áčka najdete na jiném místě tohoto webu). Úkol nikterak lehký. Postupové ambice má více týmů, přinejmenším Malenovice, Kunovice a Postoupky. Ale jak známo, podceňovat neradno nikoho; nikdy nevíte, zda váš soupeř zrovna nezapisuje tužkou „velmistrovkou". Kluci bojovali jako lvi. Patrik se silnými soupeři ukázal, že nejen fotbal, ale i šachy umí stále na výtečnou (vzpomínám na velmistra Simena Agdestaina, norského fotbalového reprezentanta a současně před Magnusem Carlsenem norskou šachovou jedničku, jak dával československé reprezentaci gól v Bratislavě, tuším v r. 1993). Tomáš jako jediný z našich dnes udělal 3/3, Matěj jen o půl bodu méně a i Gabriel s Adamem prokázali vysokou třídu (oba 2/3). Jednoho z favoritů, Postoupky, jsme porazili, s druhým, Kunovicemi, remízovali. To nás průběžně řadí na 3. místo. V posledním kole si to ale naši největší konkurenti rozdají mezi sebou, my už je máme za sebou. Boj o čelo ještě bude zajímavý. Máme se na co těšit.

 

Poslední trojkolo nás čeká 7. dubna v Malenovicích.

 

Výsledky na chess-results .

 

kp mládeže b a c 2018

 

kp mládeže b a c 2018-2

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk