Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

1-VASTO-FR-LHOTA-2017

 

1. VASTO Tour předvánočně ve Francově Lhotě

 

Šachová mládežnická série 1. VASTO Tour míří tradičně vždy před Vánocemi do Francovy Lhoty. Ani tentokrát tomu nebylo jinak, a tak se 84 šachistů ve věku do šestnácti let opět setkalo v sále zdejšího Domu kultury. Elitní kategorie se představila na pódiu, neboť tento model se osvědčil již v Karolince.

 

V nejmladší kategorii do devíti let, kde se teprve učí kouzlu šachové partie, se představilo 12 dětí, mezi nimiž dominoval Honza Baránek ze Zlína. Jeho největší radost po medailovém ceremoniálu spočívala v tom, že příště si může zkusit zahrát ve vyšší kategorii. A to je i skvělá zpráva pro pořadatele, protože toto je jedna z hlavních myšlenek naší nepostupové Tour, totiž hrát a utkávat se se soupeři podobné výkonnosti, jelikož tak se šachový um rozvíjí nejlépe. Mezi děvčaty zvítězila ústecká Juliána Grycmanová.

 

V kategorii do jedenácti let usedlo k šachovnicím 32 účastníků a zde dominoval Honza Pfeifer ze Slavičína. Jako jediný ze všech hráčů v sále dokázal porazit všechny své soupeře. A i pro něj platí výzva, že ve Valašské Polance může usednout ke hře ve vyšší kategorii. Mezi děvčaty podala skvělý výkon Beáta Orságová ze Zbrojovky Vsetín, domů po zásluze odjížděla se zlatem na krku.

 

V kategorii, která je orámována věkem do třinácti let se také představilo několik hráčů mnohem mladších, mezi 18 účastníky zvítězil v tvrdém oddílovém souboji nakonec Jakub Zádrapa ze Zbrojovky Vsetín a z děvčat byla nejlepší Klára Pšenicová ze Zašové.
V elitní kategorii, kde se utkávají hráči s maximálním věkem šestnáct let nechybělo ani tentokrát několik borců mnohem mladších. A jednoho z nich je třeba vyzvednout, byť nezískal zlatou medaili. Odvezl si stříbrnou, hraje za Sokol Ústí, je mu devět let a jmenuje se Jakub Matůš.

 

V této kategorii zvítězil jediný slovenský účastník turnaje Jakub Zahorček z Povážského Podhradia. Zlatá dívka se jmenuje Nela Otáhalová a je ze Zbrojovky Vsetín.

 

Kompletní výsledky najdete v excelových tabulkách ZDE, podrobnosti můžete studovat v chess-results ZDE, sedmdesát fotografií k prohlédnutí visí ZDE. Poděkování za přípravu turnaje rád zmiňuji Karlu Sucháčkovi, jeho paní i oběma dcerám. Poděkovat chci také čtveřici spolurozhodčích Filipu Matůšovi, Lukáši Trčálkovi, Vladislavu Hrtáňovi a Kláře Dančákové. Série 1. VASTO Tour poputuje tentokrát do Valašské Polanky - propozice již visí ZDE, turnaj se hraje v sobotu 17. února.

 

Josef Kovařík


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk