Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

BEZMEROV-2017

 

Grand prix Zlínského kraje 2016/17 - rapid do 10,12 a 14 let - dějství druhé, Bezměrovské


Radek Zádrapa

 

Je sobota 4. února, půl hodiny po sedmé a u vsetínského Věžáku se schází a sjíždí desítka mladých zbrojováckých šachistů. Někteří museli vstávat dřív než do školy. Sněhová nadílka zprostředka týdne, jedna z nejvýraznějších za poslední čtyři zimy, v pátek překvapivě notně odtála. Jakoby se na chvíli ujal vlády červen. Jahody jako v pohádce O dvanácti měsíčcích se sice neobjevily, silnice však změnily barvu z bílé na černou. Dobrá zpráva pro dnešní řidiče, Františka Jurču, Luďka Otáhala a Radka Zádrapu. Do Bezměrova, kousek za Kroměříž, přijíždíme na čas, před devátou. Parkoviště u místního kulturního domu je přeplněno auty, všude kolem známé šachové tváře. Vítají nás předjarně zpívající kosi, tající sníh jako dělaný ke koulování, útulný kulturní dům s dobře zásobeným bufetem a zkušený pořadatelský tým ze Sokola Postoupky v čele s neúnavným Vladimírem Opluštilem.

 

91 šachistů rozdělených podle věku do tří turnajových skupin, chlapci spolu s dívkami, rozehrálo krátce po deváté první ze svých dnešních sedmi partií. 15 minut s přídavkem 5 vteřin za tah bylo pro někoho málo (dramatické časové tísně brnkaly přihlížejícím rodičům a trenérům na nervy), pro někoho moc (rovněž dvě-tři minuty trvající partie brnkaly přihlížejícím trenérům a rodičům na nervy, :-) ). V průměru bylo tedy času akorát.

 

Bezměrov přinesl našim barvám tři stříbrné medaile, Matěji Kopeckému mezi chlapci do 10 let, Nele Otáhalové mezi dívkami do 14 let a Amálii Zádrapové mezi dívkami do 10 let. Dobře si zahráli a zkušenosti posbírali i ostatní naši, v desítkách Lukáš Obr, ve dvanáctkách Lubomír Hlouch, Radek Jurča, Matyáš Zajíček a Tomáš Hurtík a ve čtrnáctkách Gabriel Kamas a Martin Dvořák.

 

Stejně jako v prvním turnaji této série ve Starém Městě jsme i nyní v soutěži oddílů obsadili páté místo, za Starým Městem, Zlínem - Malenovicemi, Postoupkami a Ústím. Na třetí a závěrečný čtvrtý turnaj 1. dubna ve Starém Městě a 20. května doma ve Vsetíně zkusíme nabrousit zbraně líp :-).

 

Výsledky si můžete prohlídnout ZDE

 

bezměrov 2017
Děti, velmistr a žirafa.

 

bezměrov 2017-2
Cesta k medailím v D10 vedla dnes přes plyšové morče a plyšovou žirafu.

 

bezměrov 2017-3
Všimněte si, že se usmívají.

 

bezměrov 2017-4
Ústecký fanklub.

 

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk