Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

POVAZI-2016

 

Hořký závěr na Pováží.

 

Pouhé dva dny před odjezdem na 17.ročník Memoriálu Gusta Bielika v Považském Podhradí mi volá kapitán Honza: „Stando, v sestavě Bosák-Stančík-Kovařík-Gabryš nám »vypadla« 3.šachovnice. Pomůžeš?" Kamarádi se ve štychu nenechávají a tak přikyvuji, i když mi to zrovna do plánu nejde. A tak 29.5. vyjíždíme na cestu a do auta přibíráme ještě Klárku Dančákovou, která má startovat za kombinované ženské družstvo s půvabným názvem „Kvetinky".

 

V silné sestavě 35 celků z celého Slovenska (nejvzdálenější Moldava n/Bodvou) a také ČR (Brno, Zlín) máme startovní pozici č.13; naším cílem je dostat se poněkud výše, nejlépe do první desítky. Systém je olympijský, tempo 15 min/partie. Začínáme doslova fantasticky: první kolo Vsetín - Považie 4:0, druhé Gbely - Vsetín 0:4, což je výsledek par excellence, protože „nafťáci" jsou nasazeni jako č.4! To už hrajeme na 1.stole a začínáme to schytávat s plnou parádou. Nejdříve prohráváme jen těsně 1½:2½ s pozdějším vítězem Trenčínem A (ø2188), pak 1:3 s druhým nasazeným družstvem Mladosť Žilina (ø2322), když Honza odremizoval Pecháče (2477), snad nejsilnějšího FM ve FIDE a já FM Zvaríka (2319). Následně ještě porážíme 2½:1½ silné Piešťany A (ø2131), ale to je vše, s Moldavou n/B se nám nedaří a podléháme 1½:2½. Nešťastný závěr začínáme těžkou prohrou ½:3½ s mocně finišujícími „Dubnickými záchranármi", pak kazíme vyhrané utkání proti Trenčínu B jen na 2:2 a katastrofu dovršujeme hořkým 1½:2½ s „céčkem" Považské Bystrice, což je tak trochu ostuda, protože se čekala naše výhra alespoň 3:1. 

 

A výsledky jednotlivců? * Honza (1-1-1-½-½-0-0-0-½) Nezklamal a zasluhuje absolutorium, protože uhrát na 1.desce 50% s tak silnými soupeři (ø2168), to se musí ocenit. * Jakub (1-1-½-0-0-0-0-0) Po vynikajícím startu ho „rozhodila" nula v dobře rozehrané partii a prohrál 5x za sebou. Všechny porážky však byly hodně smolné a z viditelně lepších postavení, ale i to se stává. * Standa (1-1-0-½-1-1-½-1-0) Ačkoliv byl můj zisk nejlepší a to dokonce i ze všech českých hráčů, spokojený moc nejsem. Strašlivě mne totiž mrzí prohra z posledního kola. Šlo o všechno a já ve strategicky vyhrané pozici přehlédl napadenou věž ... Tato ztráta bodu nás pak sesunula z průběžného 11.místa až na 18.příčku, takže nejlepším moravským celkem se stalo Brno. Kluci, omlouvám se. * Lukáš (1-1-0-0-1-½-0-1-1) Výborný start i závěr, takže spolehlivý výkon a velmi pěkný výsledek. * Klára startující za „Kvetinky" docílila na 3.šachovnici tři body z osmi her, což není špatný zisk, ale sama jistě ví, že to mohlo být i o nějaký ten bodík více. (sj)

 

Výsledky na chess-results

 

 Juříček S. (CZE 2103) - Bielik J. (SVK 1644), Pov. Podhradie 2016 (Vsetín - Považie 4:0), [C02] francouzská

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk