Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

KP-ML-ZACI-2016

 

Zbrojovka Vsetín na MČR mladších žáků

 

Společenský dům U Perniců ve Valašské Bystřici hostil 19. března krajský přebor družstev mladších žáků. Sál byl plný k prasknutí, 16 družstev, celkem 99 šachistů. Potěšitelné bylo, že kromě renomovaných mládežnických celků se představily i týmy z dosud méně známých valašských destinací. Zbrojovka Vsetín představila hned tři týmy - A, B, C.

 

Samotný boj o dvě postupová místa se očekával od pětice Staré Město, Zbrojovka Vsetín, Sokol Postoupky, Zlín-Malenovice a Sokol Ústí. Což se v průběhu dne do puntíku naplňovalo. Turnaj byl dlouhý, neboť se hrálo nejen na dvakrát 20 minut, ale za každý tah naskakovaly pětivteřinové bonusy. A ty zkušení šachisté z favorizovaných celků dokázali využívat. Naštěstí bylo krásné slunečné počasí, a tak se šachisté vydováděli na přilehlém dětském hřišti.

 

Bitva o první místa byla tak vyrovnaná, že po šestém kole bylo ve hře o postup všech pět favoritů. V závěrečném kole áčko Zbrojovky Vsetín pro zvýšení napětí remizovalo se Sokolem Ústí, a tak se muselo čekat až na verdikt komputeru.
Díky minimálnímu půlbodovému náskoku v prvním pomocném kritériu slavila zlato naše šestice Štěpán Řezníček, Patrik Řezníček, Adam Kocůrek, Matěj Kopecký, Gabriel Kamas a Amálka Zádrapová! Stříbrné medaile získalo áčko Starého Města a bronzový stupínek obsadili borci ze Zlína-Malenovic. Se šachisty Starého Města tak v polovině června pojedeme i do třetice spolu na mistrovství republiky :-)

 

Velice pěkně se představily i naše rezervní týmy. Béčko nastupovalo v sestavě Tomáš Budík, Matěj Čech, Marek Jurča, Ondra Havran, Luboš Hlouch, Michal Řezníček a hostující Bára Hrabicová ze Sokola Ústí. Skončili hned za pěticí favoritů na parádním šestém místě. Céčko jsme pojali jako tým začínajících šachistů ze ZŠ Integra Vsetín s „hostem" Kryštofem Kneblíkem a „zkušeným" Tomášem Hurtíkem na první šachovnici. Tedy ještě Jakub Kovařík, Matyáš Zajíček, Pavel Ptáček, Roman Orság a Zuzka Kovaříková. I oni příjemně potěšili jedenáctým místem.

 

Kompletní statistiky KP mladších žáků můžete studovat v chess-results ZDE, fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE a také ZDE.

 

Josef Kovařík

 

ml žáci

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk