Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

MČR SENIORŮ 2014

 

Mistrovství ČR seniorů 2014 

Na svůj čtvrtý start do Rychnova n/Kněžnou jsem odjížděl s manželkou, přítelem „Elefem" Vlachopulosem a jeho ženou, protože jsme turnaj pojali i jako dovolenou. V místě konání se k nám přidal ještě Lojza Růčka z Val.Bystřice a všichni tři jsme nastoupili v kategorii nad 60 let. V průběhu devíti dnů (16.-24.8.) se hrála vždy jen jedna partie za den s doporučení hodným tempem 1,5 hod + 30 sec/tah.

Mým cílem bylo uhrát lepší výsledek než loni, kdy zisk 5½ bodu (4:2=3) stačil jen na 16.místo ze 78 účastníků, což se mi nakonec podařilo. „Petrosjanovský" výkon bez prohry znamenal tentokráte zlepšení na 9.příčku. Jenže zatímco v uzavřeném turnaji výsledek „+3" garantuje mnohdy i 2.místo, ve švýcarském systému, kde startuje 83 hráčů musíte mít k tomu ještě alespoň o jedno „plus" více. To mohlo přijít v předposledním kole, kdy jsem 66 tahů dřel jako Bulhar, ovšem soupeř horší koncovku udržel. Ale i tak, celkový výsledek 3:0=6 mne těší, vždyť oběma barvami figur (b 2:0=3, č 1:0=3) to bylo úspěšné. Polovina remíz měla sice kratičký průběh, ale za konkrétního turnajového stavu nebylo důvodu nabídky soupeřů odmítat, vždyť jsem v každém střetnutí bojoval průměrně 30 tahů.

Lojza začal zvolna 1½ (4), ale opatrnou poziční hrou a výborným závěrem 4 (5) se vytáhl až na 22.místo.

„Elef" měl nakonec vyrovnanou bilanci 3:3=3, což mu přisoudilo 39.příčku. S tím může být spokojen, vždyť měl start.č. 55 a do svého ratingu si připsal 18 bodů.

V průběhu M-ČR byly uspořádány ještě dvě akce, které jsme vynechat nemohli. V pátek 22.8. se jednalo o přátelské utkání účastníků seniorských kategorií rychnovského festivalu a souběžně hraném Memoriálu Akiby Rubinsteina v polských lázních Polanica Zdrój, proponovaného dvoukolově na 40 šachovnicích zrychleným tempem 2x10 min + 5 sec/tah. Kapitán Jiří Daniel mne zařadil na 4.desku, kde byl mým soupeřem KM Kozicz (2041). Utkání proběhlo pod prostorným stanem na lázeňské kolonádě za velkého zájmu diváků, kteří každou výhru ocenili potleskem (na moji počest zazněl dvakrát), takže jsem výrazně přispěl k našemu celkovému vítězství 39½:33½. Lojza hrál na 18.šach. v 1.kole a prohrál, „Elef" nastoupil do 2.kola na 22.šach. a vyhrál.

Horší to už bylo o den později v Rychnově na bleskovém turnaji. Oběd s tatarskou omáčkou se projevil na mém zažívacím traktu tak, že po výborném startu 4½ (6) jsem další průběh turnaje proseděl v místnůstce označené 00, aby mi rozhodčí zaznamenal 0-0-0, což mne odsunulo z průběžného čtvrtého až na 23.místo ...

Výsledky na chess-results
WWW stránky pořadatele

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk