Béčko prohrává, přesto „slaví" záchranu
Předposlední kolo krajského přeboru k nám přivanulo soupeře ze Starého Města „D". Déčko SM tedy přijelo pomstit jejich céčko, které jsme v minulém kole porazili. V sestavě nám chyběl Petr Smilek a Honza Bosák (kterému tímto vyřizuji pozdravy od staroměšťáků, jmenovitě od pánů Šmída a Krči). Soupeři naopak přijeli prakticky kompletní a byli favority zápasu.
To se ukázalo již po hodině a půl hry, kdy prohrává Adéla, když nejspíš přehnala útočné snažení. S nulou na kontě končí i Pavel Budík, který poztrácel nějaké pěšce, a pozice se rozpadla. Pak přišly dvě (podle všeho zasloužené) remízy - od Jardy a Vlasti. Prohrávali jsme tedy 3-1, ale stále jsem věřil v bodový zisk, protože na prvních třech šachovnicích jsme stáli velmi dobře.
To by však nesměl Lukáš udělat triviální hrubku, jež jej odsoudila k vzdání partie namísto drtivého útoku. A aby toho nebylo málo, tak já svou vyhranou koncovku rovněž zdupal a musel jsem se spokojit s remízou. Navíc prohrává solidně vedenou partii i Karel Hradil, když jej soupeř obelstil v zápletkách. Jedinou výhru tedy připisuje Kuba, který letos hraje ve velké fazóně. Celou partii si udržoval mírnou výhodu, kterou v jezdcové koncovce dobře zúročil. Celkově tedy Kuba koriguje výsledek na 2,5-5,5.
I přes prohru však nemusíme smutnit, protože výsledky ostatních týmů nám hrály do karet. Valašská Bystřice posilněná „našimi" Pavlem Vitákem a Vláďou Bělunkem poráží Postoupky a Holešov poráží Napajedla. To znamená, že do posledního kola můžeme jít s čistou hlavou, protože sestup už nám nehrozí. Ufff, to byly letos nervy...
Matyáš Kovařík
ŠK Zbrojovka Vsetín B 2½ - 5½ ŠK Staré Město D
media s.r.o. |
Zde je místo pro vaši reklamu. |
|
|
||
|
|
|