Výborně - průměrně - smůlovatě.
Těmito třemi slovy by se dalo charakterizovat vystoupení našich hráčů na 5.ročníku letošního festivaluu ve Valašské Bystřici, který se konal ve dnech 13. - 20.9. za účasti 75 hráčů z Polska a ČR.
Hrálo se jako obvykle ve Společenském domu „U Pernických" za řízení rozhodčího IM Biolka st. tempem 2 hod./partie + 30 min. na dohrání. Kromě hlavního FIDE openu uspořádali domácí ještě bleskový turnaj, rapid a simultánku IM Biolka ml.
Mám-li hodnotit, pak do té první kategorie zařazuji Dominika s Petrem, kteří zahráli opravdu výborně a shodným ziskem 6½ bodu (5:1=3) skončili na výborném 4., resp. 6.místě. Dva zbrojováci v první desítce, to je prostě super! Zatímco Dominik těžil především z raketového startu 3 (3) a jeho výkon odpovídal ratingu 2206, Petr měl naopak skvělý závěr 3 (3) na nižší úrovni 2008, protože finišoval se slabšími soupeři. Oba ale předvedli ve většině partií velice slibný výkon, což je potěšující před blížícím se startem 2.ligy. Také Ivan předvedl tradičně bojovnou hru (4:3=2) a s 5 body obsadil solidní 25.příčku, což při jeho start.č. 32 odpovídá zhruba průměru. Moje vystoupení lze ohodnotit tím posledním slovíčkem. V bleskovém turnaji na úvod se mi sice dařilo (výborné 2.místo), ale rapid jsem odehrál už počínající chřipkou a teplotou více jak 38°C. Hlavní turnaj, ačkoliv jsem měl 4 body za šesti partií (2:0=4), tak pro mne vyzněl smůlovatě vzdáním posledních tří partií ...
Stanislav Juříček
Výsledky všech soutěží viz chess-results.com
WWW stránky pořadatele
Fotogalerie pořadatele
Partie Valašská Bystřice 2014 - Open
Dominik Parák (2033)
media s.r.o. |
Zde je místo pro vaši reklamu. |
|
|
||
|