Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PŘEBOR VSETÍNA 2024 » TURNAJOVÝ BULLETIN 2020

 

 

přebor vsetína 2020Turnajový bulletin
- Propozice

- Výsledky (FIDE Open, Národní Open, Blesk)

- On-line (FIDE Open)
- Fotogalerie
- TV reportáž (Regionální televize)
- Fotogalerie (Město Vsetín)
- Fotogalerie (VŠKM)
- Fotogalerie (bleskový turnaj)
- Videoreportáž: 45. Přebor města Vsetína
- Videoreportáž: František Parák po dvacáté sedmé v řadě na PMV
- Videoreportáž: Šesté kolo - 45. Přebor města Vsetína

- Partie ve formátu PGN ke stažení ZDE

Tento turnaj probíhal s podporou Zlínského kraje.

zlínský kraj

Zprávy z turnaje:


Vojtěch Plát vítězem 45. Přeboru města Vsetína  (11.7. 2020, Josef Kovařík)
Do posledního kola už GM Vojtěch Plát jako jistý vítěz nenastoupil. Na prvním stole se tak utkali FM Karol Motúz s FM Richardem Stalmachem. Dravé mládí porazilo zkušenost, a tak se Richard Stalmach umístil na druhé příčce, na třetím místě v turnaji skončil FM Dawid Czerw. Jelikož se turnaj „A" hrál zároveň coby Zlínský krajský přebor, vítězem mezi muži se stal Alexandr Skalský ze Starého Města, v dorostenecké kategorii je přeborníkem jeho oddílový kolega Vlastimil Babula. V turnaji „B" i přes prohru v posledním kole zvítězil Adam Effenberger před Bartolomějem Buchtou z BBŠ a jeho kolegou Danielem Židkem. Krajskou přebornicí v kategorii juniorek je Viktorie Všetulová ze ŠO Kunovice.

 

GM Vojtěch Plát v malém trháku  (9.7. 2020, Josef Kovařík)
Do osmého kola nastupuje s jednobodovým náskokem GM Vojtěch Plát. Dnes si poradil se dvěma polskými soupeři, nejprve dopoledne s FM Dawidem Czerwem, odpoledne pak s Flawianem Krawczykem. Jak sám Vojta prozradil, je pro něj tento turnaj velmi nezvyklý, z osmi soupeřů (zítra ho čeká FM Marek Miča z BŠŠ) bylo šest mladších, než je on sám. „Začínám asi stárnout," říká šestadvacetiletý velmistr. V turnaji bé šel dnes také do malého trháku Adam Effenberger z ŠK Vinary. Zde zaujalo odpoledních šest remíz na prvních deseti stolech.

 

František Parák na PMV po dvacáté sedmé v nepřerušené řadě  (8.7. 2020, Josef Kovařík)
Před zahájením sedmého kola organizátoři vyzdvihli jednu z osobností Přeboru města Vsetína. Oddanost turnaji projevuje již po dvacáté sedmé za sebou v nepřerušené řadě. František Parák - od roku 1994 nikdy nechyběl. Jak sám říká, je to pro něho stále těžší a těžší, protože dravé mládí výkonnostně pořád více a více atakuje zkušené šachisty. Zajímavost turnaje bé spočívá právě i v tom, že ke stejné šachovnici usedají mnohdy staří zkušení bardové a proti nim třeba dvanáctileté i mladší děti. Obě tyto skupiny si navzájem určitě mají co dát a vytvářejí zajímavou symbiózu. A tato generační neshoda také ukazuje jedno z mnoha kouzel královské hry.

 

František Parák na PMV po dvacáté sedmé v nepřerušené řadě

 

Po pátém kole na čele Czerw a Effenberger  (7.7. 2020, Matyáš Kovařík)
45. ročník Přeboru města Vsetína se pátým kolem přehoupnul do své druhé poloviny. Na úplném čele obou turnajů se drží hlavní favorité, ale rozhodně není nouze o překvapivé a zajímavé výsledky. FIDE Open A vede se stoprocentním ziskem 5/5 FM Dawid Czerw. Jen půl bodu zpět je největší favorit turnaje, GM Vojtěch Plát. Již v dalším kole se tito dva šachisté utkají ve vzájemném souboji, který může velmi napovědět kdo se bude radovat po kole devátém. O další půlbod zpět je trojice FIDE mistrů - Josef Obšivač, Karol Motúz a Vladimír Bělunek. Velmi zajímavé je pořadí na dalších místech. Daří se trojici mladých Poláků - Jakub Seeman, Daniel Trybus a Flawian Krawczyk uhráli shodně 3,5 bodu a svou účastí obohacují nejen turnaj, ale také své ratingy. Největším překvapením turnaje je teprve desetiletý Delgerdalai Bayarjavkhlan. Neprohrál žádnou partii, získal 3,5 bodu z 5 kol, oproti startovnímu číslu si v průběžném pořadí polepšil o 45 příček a na své konto aktuálně připisuje 123 ELO bodů. Ve FIDE Openu B je stoprocentní Adam Effenberger následovaný sedmičlennou smečkou čtyřbodových šachistů. Turnaj je v obou kategoriích velmi vyrovnaný a jistě bude napínavý do posledních kol, máme se na co těšit.

 

Vítězem turnaje v bleskovém šachu Kilián Slovák (5.7. 2020, Josef Kovařík)
Nedělní dopoledne si třicet šachistů zpestřilo jedenáctikolovým bleskovým turnajem. Zvítězil FM Kilián Slovák z TJ Kobylisy před Petrem Koutným z TJ Vlčnov a FM Josefem Kratochvílem z ŠK Gordic Jihlava. Kompletní výsledky si můžete prostudovat ZDE. Turnaj se hrál zároveň jako přebor Zlínského kraje, přeborníkem se stal Petr Koutný, juniorskou a dorosteneckou kategorii ovládl Alexandr Skalský z ŠK Staré Město. Fotogalerii z bleskového turnaje můžete zhlédnout ZDE.

 

45. mezinárodní Přebor města Vsetína zahájen (4.7. 2020, Josef Kovařík)
V sobotu 4. července byl zahájen v klimatizovaném Velkém sálu vsetínského Domu kultury 45. Přebor města Vsetína. K šachovnicím usedlo 145 hráčů z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa a Švýcarska. Mezi nimi 71 šachistů mladších osmnácti let a 7 juniorů do dvaceti let.
Hrají se dva turnaje, FIDE Open A o sedmdesáti startujících a FIDE Open B, kde své šachové umění poměřuje čtyřiasedmdesát hráčů. Turnaj je sedmidenní, každý den se hraje odpoledne, vložená jsou dvojkola v pondělí a ve středu, turnaj vyvrcholí pátečním dopoledním devátým kolem. Hned v neděli je v nabídce dopolední bleskový turnaj.
FIDE Open A se letos hraje také jako přebor Zlínského kraje dospělých, juniorů a dorostenců, FIDE Open B jako krajský přebor juniorek a dorostenek. A nedělní turnaj v bleskovém šachu bude též hraný coby přebor Zlínského kraje. V neděli dopoledne si mohou přijít zahrát i šachisté, kteří se neúčastní celotýdenního turnaje.

 

Přebor města Vsetína 2020 - partie FIDE Open A

 1.kolo

 

 2.kolo

 

 3.kolo

 

 4.kolo

 

 5.kolo

 

 6.kolo

 

 7.kolo

 

 8.kolo

 

 9.kolo

 

 

Přebor města Vsetína 2020 podpořily tyto subjekty:


austin      šachy dolmen      dům kultury vsetín      město vsetín

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk