Šachový klub VSETÍN

Šachový klub VSETÍN
 
historie klubu
 
zprávy z klubu
 
soutěže družstev
 
galerie hráčů
 
fotogalerie
 
přebor Vsetína
 
šachové úlohy
 
články
 
mládež
 
historie šachu na Valašsku
 
Valašský šachový klub mládeže

PŘEBOR VSETÍNA 2024 » TURNAJOVÝ BULLETIN 2019

 

 

přebor vsetína 2019Turnajový bulletin
- Propozice

- Výsledky (FIDE Open, Národní Open, Blesk)

- On-line (FIDE Open)
- Fotogalerie
- TV reportáž (Regionální televize)
- Fotogalerie (VŠKM)

- Partie ve formátu PGN ke stažení ZDE

 

 

Zprávy z turnaje:

 

Martin Horák a Pavel Kozák vítězi Přeboru města Vsetína  (6.7. 2019, Josef Kovařík)

 

Sedm bodů Martina Horáka ze Spartaku Vlašim a sedm bodů Pavla Kozáka ze Šachového klubu Jeseník rozhodlo o tom, kdo zvítězil ve FIDE Open A a ve FIDE Open B na 44. Přeboru města Vsetína. Na druhém místě skončil IM Stanislav Jasný z Beskydské šachové školy a na třetím FM Josef Mudrák ze Slavie Kroměříž, oba uhráli 6,5 bodu. Josef Mudrák se zároveň stal přeborníkem Zlínského kraje. V béčku skončila druhá jen o půlbod středního buchholze Adéla Bierská ze Sokola Ústí, třetí skončil její oddílový kolega Matěj Kovář, který v turnaji získal 6,5 bodu.

 

Po šestém kole vede v áčku Horák, v béčku Bierská s Kozákem  (3.7. 2019, Josef Kovařík)

 

V úterý bylo na pořadu dvojkolo. Náročný den přinesl opět vysoké teploty venku, zato v sále celkem příjemné klimatizované prostředí. Po pátém kole se jemně oddělili vedoucí v obou skupinách, ve FIDE Open A byl v čele Martin Horák, ve FIDE Open B Jaroslav Urban. Oba dosáhli na čtyři výhry a jednu remízu.
Středeční kolo proběhlo nezvykle rychle. Již před osmou večerní byly vylosovány áčkové i béčkové dvojice pro další den. Po šestém kole drží Martin Horák s pěti body vedoucí pozici ve FIDE Open A, ve FIDE Open B jsou nyní v čele pětibodoví šachisté Adéla Bierská a Pavel Kozák.

 

Slavnostní chvíle s Antonínem Juříčkem  (1.7. 2019, Josef Kovařík)

 

V pondělí 1. července proběhla před zahájením třetího kola slavnostní událost. Sedmdesáti let se dožívá Antonín Juříček, dlouholetý kronikář šachové Zbrojovky Vsetín a také spoluautor knihy Sto let šachu na Valašsku. S blahopřáním přijel na Vsetín i hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, který předal Antonínovi kromě osobního daru i záslužné vyznamenání druhého stupně jako výraz uznání a poděkování za celoživotní osobní přínos v oblasti historie, publicistiky a kronikářství Zlínského kraje.

 

Bleskovým vítězem IM Petr Pisk  (30.6. 2019, Josef Kovařík)


Nedělní dopoledne si třicet osm šachistů zpestřilo bleskovým turnajem. Hrálo se jedenáct kol v tempu 2 krát 3 minuty plus 2 vteřiny za tah. Zvítězil IM Petr Pisk z Moravské Slavie Brno, který dosáhl 8,5 bodu. Druhý FM Richard Stalmach z Beskydské šachové školy a třetí IM Pavel Zpěvák z Kunovic uhráli 8 bodů.

 

Turnaj se zároveň hrál jako Přebor Zlínského kraje v bleskovém šachu. Přeborníkem kraje se tedy stal IM Pavel Zpěvák, nejlepší žena ze Zlínského kraje je WFM Jana Zpěváková ze Starého Města a nejlepší bleskový šachista do osmnácti let Kryštof Mikuláš Trávníček z Kunovic.

 

Šachový Přebor města Vsetína zahájen  (29.6. 2019, Josef Kovařík)

 

V sobotu 29. června byl v Domě kultury zahájen 44. ročník šachového Přeboru města Vsetína. K šachovnicím usedlo sedmdesát devět účastníků z České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska. Čtyřicet z nich je ve věku do osmnácti let, další pětice je ve věku do dvaceti let. Tento šachový festival probíhá s podporou Zlínského kraje.

 

Šachisté odehrají během následujících osmi dní devět kol. Hrací tempo je 2 krát 90 minut plus 30 vteřin za každý tah. Hraje se každé odpoledne od šestnácti hodin, v úterý je na programu dvojkolo s dopoledními partiemi od devíti hodin. Ve Velkém sálu vsetínského Domu kultury budou po celý týden vítáni pochopitelně i diváci.

 

V turnaji s názvem FIDE Open A nastoupilo třicet pět hráčů, nasazená jednička je FM Richard Stalmach, třináctiletá naděje Beskydské šachové školy. V turnaji FIDE Open B hraje čtyřiačtyřicet šachistů, zde celému pelotonu vévodí naopak zkušený šedesátiletý Pavel Kozák, reprezentant ŠK Jeseník.

 

V neděli dopoledne vkládají pro zpestření pořadatelé ze Zbrojovky Vsetín a Domu kultury turnaj v bleskovém šachu. K rychlým partiím jsou tradičně zváni i zájemci, kteří nejsou zapsaní v osmidenním turnaji. Startuje se v devět hodin.

 

Přebor města Vsetína 2019 - partie FIDE Open A


  1.kolo


  2.kolo

 

 3.kolo

 

 4.kolo

 

 5.kolo

 

 6.kolo

 

 7.kolo

 

 8.kolo

 

 9.kolo

 

Přebor města Vsetína 2019 podpořily tyto subjekty:

 

simex          přimda         austin

kse       dům kultury vsetín       zlínský kraj        vsetín

 

 


Vložte Váš komentář

Vaše jméno:
Váš komentář:
Zadejte kontrolní kód:
 
code
 

Komentáře

0

0

 

copyright © 2024 ŠKZ Vsetín | všechna práva vyhrazena
kontakt kontakt

 | e-mail: 

skz@sachy-vsetin.cz

 | 

webmaster

 | 

admin

nowonet media s.r.o.
TVORBA WWW STRÁNEK • INTERNETOVÉ OBCHODY • 
INTRANET • SEO OPTIMALIZACE • WEBHOSTING 
Vsetín | Horní náměstí 3 | tel.: 605  426 791|
info@nowonet.com | www.nowonet.com

   logo softapp      1 vasto

 vs plastik

 

Zde je místo pro vaši reklamu.
kontakt: radek@zadrapa.cz

 

 

 

 vskm  vsetín  národní sportovní agentura        



zk